Уважаеми госпожо/ господине,

bulgariabulgariaДа казват едно, а да имат предвид нещо съвсем друго – за хората, страдащи от афазия, това е ежедневие. Афазията е разпространена в цял свят и може да засегне всекиго. Над 5 милиона души на планетата страдат от тази болест.

Заедно с това писмо ще получите и брошури относно афазията – лингвистично нарушение, причинено от мозъчно увреждане, поради което човек внезапно може да загуби способността си да говори, разбира, чете и пише.

Брошурите са предоставени безплатно от Международната Асоциация по Афазия – сдружение, което има за цел да информира хората от цял свят относно това тежко езиково нарушение.

Информационните материали се разпространяват благодарение на усилията на различните национални сдружения по афазия, обединени в световна организация, и на подкрепата на множество Ротари клубове.

Целта на брошурите е да се предостави информация на страдащите от афазия и техните близки. Надяваме се да ги разпространите във вашата организация или по места в страната, където могат да бъдат от полза, като например неврологични отделения на болници, центрове за ревалидация или логопедия, организации за защита на пациентите.

Надяваме се, че предоставената информация ще ви е от полза и че по този начин можем да помогнем на хората с афазия да избегнат социалната изолация. Вашите отзиви и предложения са добре дошли, можете да ги изпращате до долуподписаната Г-жа Моник Линдаут (за предпочитане на английски език)

Broschure 1

Broschure 2

С приятелски поздрав и уважение,

МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ ПО АФАЗИЯ 

Д-р Жаклин Старк

Members of the AIA Board of Governors