Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

 

Το να λες ένα πράγμα και να εννοείς κάτι διαφορετικό είναι για τα άτομα που με αφασία η καθημερινήπραγματικότητα. Η αφασία συναντάται σε όλον τον κόσμο και μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Παγκοσμίως περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από αφασία.

Στο φάκελο εσωκλείονται φυλλάδια σχετικά με την αφασία:
Μια γλωσσική διαταραχή, η οποία προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη και κάνει τους πάσχοντες ξαφνικά ανίκανους να μιλήσουν, να καταλάβουν, να διαβάσουν και να γράψουν.

Τα φυλλάδια προσφέρονται δωρεάν από τον σύνδεσμο Association Internationale Aphasie (AIA).
Ο Σύνδεσμος έχει ως κύριο στόχο του την πληροφόρηση των ανθρώπων παγκοσμίως για αυτή την δραστική αναπηρία λόγου.

Χάρη στη συλλογική προσπάθεια των διεθνών συνδέσμων αφασίας, που σχετίζονται με αυτήν την παγκόσμια πλατφόρμα, και χάρη στην υποστήριξη διαφόρων Rotary Clubs, μπορούμε να σας προσφέρουμε αυτά τα φυλλάδια.

Ο σκοπός των φυλλαδίων είναι να πληροφορήσει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους για την αφασία. Θα θέλαμε να μοιράσετε αυτά τα φυλλάδια μέσα στον οργανισμό σας ή να προσπαθήσετε έτσι ώστε να καταλήξουν σε κατάλληλα μέρη. Αυτά για παράδειγμα, θα μπορούσαν να είναι νευρολογικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές λογοθεραπείας, ή συλλόγους/ομάδες στη χώρα σας με επίκεντρο τους ασθενείς.

Ελπίζουμε η υπηρεσία μας να σας φανεί χρήσιμη. Συγκεκριμένα, ελπίζουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε την κατάληξη των ατόμων με αφασία σε κοινωνική απομόνωση. Θα λάβουμε με χαρά τις αντιδράσεις και τις προτάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπογεγραμμένο σχετικά με αυτό.

Τι είναι η αφασία;

Η αφασία είναι μια γλωσσική διαταραχή.

Βίντεο για την Αφασία

 

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς,

ASSOCIATION INTERNATIONALE APHASIE

Members of the AIA Board of Governors

 

Cyprus Stoke Association

The Cyprus Aphasia Team (TACT)

 

https://stroke.org.cy/