Kedves Hölgyem, Uram!

hungaryMondani valamit – másra gondolni: az afáziában szenvedoknek ez a mindennapi valóság. Az afázia jelen van az egész világon, és bárki elszenvedheti. Világszerte több mint 5 millió ember szenved afáziában.

Mellékelve talál információs röplapokat az afáziáról; egy agykárosodás következtében létrejövo nyelvi rendellenességrol, mely egyszerre képtelenné teszi az egyént a normális beszédre, megértésre, olvasásra és írásra.

Ezeket a röplapokat az Afázia Nemzetközi Egyesülete (Association Internationale Aphasie) térítésmentesen bocsátja az Ön rendelkezésére. Az egyesület célja többek között az, hogy az embereket világszerte megismertesse ezzel a drasztikus nyelvi hátrányossággal.

A röplapokat az afázia e világméretu programjában résztvevo nemzeti egyesületek erofeszítéseinek és a nyílt egyesületek támogatásának köszönhetoen ajánlhatjuk Önnek.

A röplapok megkísérlik informálni a betegeket és családjaikat. Tisztelettel kérjük, szervezetén belül terjessze ezeket az információs rjessze ezeket a rözeket a röpssze ezeket a röplapokat ikat. erte megismertesse ezzel z világon, és bárki elszenvedheti. lapokat, vagy gondoskodjon róla, hogy megfelelo helyre kerüljenek! Ez utóbbihoz tartozhatnak például kórházak ideggyógyászati osztályai, rehabilitációs centrumok, beszédklinikák, vagy az érintett érdekvédelmi szervezeteknek.

Reméljük, szolgálatára lehetünk ezzel az információval; különösen bízunk benne, hogy ezáltal hozzájárulhatunk az afáziában szenvedok társadalmi elszigetelodésének megakadályozásához. Örömmel fogadnánk észrevételeit és javaslatait; ez ügyben (lehetoleg angol nyelven) keresse az alulírottat.

 Mi az afázia?

Az afázia egy nyelvi rendellenesség.

Baráti üdvözlettel és tisztelettel:

 AZ AFÁZIA NEMZETKÖZI EGYESÜLETE

Members of the AIA Board of Governors