Dragă Doamnă, Domnule,

romania Să spui un lucru – să însemne altceva: pentru bolnavii de afazie aceasta este realitatea de zi cu zi. Afazia se regăseşte în întreaga lume şi poate lovi pe oricine. La nivel global, peste cinci milioane de oameni suferă de această boală.

Ataşat veţi găsi pliante informative despre afazie: o tulburare a vorbirii ca rezultat al unei leziuni cerebrale, care îi face brusc pe oameni incapabili să vorbească, să înţeleagă, să citească sau să scrie normal.

Aceste pliante sunt oferite gratis, fără nici o taxă de către Asociation Internationale Aphasie. Această asociaţie are ca obiectiv, printre altele, să informeze oamenii din întreaga lume despre acest handicap drastic de vorbire.

Mulţumită eforturilor asociaţiilor naţionale pentru afazie are sunt asociate cu această platformă globală şi mulţumită suportului numeroaselor cluburi Rotary, vă putem oferi aceste pliante.

Pliantele sunt menite să informeze pacienţii şi familiile lor. Vă rugăm să distribuiţi aceste pliante în interiorul organizaţiei dumneavoastră sau să aveţi grijă ca ele să ajungă în locuri potrivite. Acestea ar putea fi, de exemplu, departamentele de neurologie din spitale, centre de reabilitare, clinici de logopedie sau grupuri de interes ale pacienţilor din ţara dumneavoastră.

Pe site-ul nostru web, www.aphasia-international.com puteţi găsi versiuni PDF ale acestui fişier în 28 de limbi diferite pe care îl puteţi descărca gratis, fără nici o taxă.

Sperăm să vă fim de folos cu aceste informaţii; sperăm în mod special că vom ajuta la prevenirea izolării sociale în care ar putea sfârşi bolnavii de afazie. Vom primi cu plăcere reacţiile şi sugestiile dumneavoastră; pentru acestea, puteţi să o contactaţi pe subsemnata, preferabil în engleză.

Ce este afazia?

Afazia este o tulburare a vorbirii. 

Sincere salutări,

 ASSOCIATION INTERNATIONALE APHASIE

 Members of the AIA Board of Governors